top of page

Over mij

Mijn naam is Esther Klijsen, ik ben bijna 22 jaar professioneel zorgverlener en sinds 8 jaar een ambitieuze en enthousiaste zorgondernemer.
Naast mijn dagelijkse werkzaamheden in “de wijk” met betrekking tot de persoonlijke verzorging en begeleiding voor mensen met geheugenproblematiek én het ondersteunen van mantelzorgers, ben ik ook op organisatorisch vlak actief voor dezelfde doelgroep. Mijn betrokkenheid bij de werkgroep “Dementievriendelijke samenleving” Gooi en omstreken maken dat ik zowel in de thuissituatie als daarbuiten zeer betrokken ben bij mensen met dementie. Ook mijn gecertificeerde onderneming Egone mag het vignet Dementie Vriendelijk dragen.
Verder ben ik regelmatig te vinden bij het Alzheimer Café van Alzheimer Nederland, de organisatie waar ik projectmatig activiteiten en trainingen voor mag verrichten. 

Afgelopen jaren heb ik mijn kennis nog meer verdiept in het brein en geheugenproblematiek. Zorgmijders of liever gezegd de systeemmijders, hebben mijn voorkeur. Het ondersteunen van mensen die door dementie niet mee kunnen bewegen in het frame dat wij met ons gezonde brein voor hen hebben neergezet, is een uitdaging waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Samen met de zorgvrager en mantelzorger een veilig vangnet creëren waarbij de wens om thuis te kunnen blijven wonen hoog in het vaandel staat, mits de veiligheid gewaarborgd blijft. 

Het maken van een behandelwensenplan en begeleiding bij het opstellen van een wilsbeschikking behoort tot mijn vaardigheden. Informatieverstrekking, het wegnemen van (emotionele) blokkades en uiteindelijk de ondertekening van een prachtig weloverwogen document waarbij de huisarts niet vergeten wordt, is ook een element waar ik in thuis ben. 

85F78312-00FB-4180-8774-E7D75888FEC3.jpeg

Kennis & Egone

Ook het delen van kennis is van essentieel belang. Ik ben er dan ook ontzettend trots op dat ik met regelmaat en veel enthousiasme advies, voorlichtingen en geaccrediteerde trainingen mag verzorgen. Op een praktische en interactieve manier laat ik de deelnemers kennis maken met dementie. Het verloop van het ziektebeeld, de overprikkeling van het brein en hoe ons gedrag kan bijdragen in het contact met iemand met geheugenverlies. Er worden technieken geleerd en praktijksituaties besproken om als naaste, mantelzorger, vrijwilliger of professional om te gaan met mensen met dementie.

Behoefte aan voorlichting of geïnteresseerd in een geaccrediteerde training? Neem dan contact op met mij. 

Egone zorgverlening is vooruitstrevend, onderscheidend, meedenkend, empathisch en staat voor zorg op maat. Vanzelfsprekend staan de persoonlijke ontwikkeling, de individuele wensen, gewoontes en behoeftes centraal. Dit alles draagt bij aan het welzijn en welbevinden van de zorgvrager en verlaagt de fysieke belasting op de mantelzorger(s).
Deze op maat gemaakte zorg kan alleen worden gerealiseerd als er een mooie sterke verbinding is tussen de zorgvrager en mantelzorger maar denk ook aan andere disciplines zoals bijvoorbeeld een geriatriefysiotherapeut, casemanager en huisarts. Maar ook WMO consulenten en collega zorgverleners/ begeleiders. 

Kortom; neem contact op met mij. Een kennismaking vindt - in alle rust – bij u thuis plaats. Online of op een andere gewenste locatie behoort ook tot de mogelijkheden.

bottom of page